Grupni časovi

Engleski za pocetnike i personalizovani časovi

Grupni časovi

Naša škola nudi grupne časove za decu i odrasle. Broj polaznika po grupi varira ali je to obično između 6-8 učenika. Grupa se formira kada se prijavi bar tri učenika.

Koje su prednosti učenja u grupi?

Prednost učenja u grupi primarno leži u interakciji sa drugim polaznicima kada se razmenjuju stavovi, učestvuje u diskusijama, sarađuje na različitim projektima i generalno stvara autentična atmosfera. Na ovakvim časovima uvek ima puno prilika za razgovore kakvi se dešavaju u realnom životu, situacije su nalik onome ’napolju’, a za većinu polaznika su i često retke prilike kada mogu da progovore na engleskom.

Još jedna od prednosti učenja u grupi jeste instant feedback – tj. na licu mesta dobijate povratnu informaciju o onome što izgovorite. Mnogo je lakše uočiti uobičajene greške koje onda možete sa lakoćom ispraviti jer je možda neko drugi već bio ispravljen. Vi sami možete čuti druge polaznike kako se izražavaju što vam može dati ideju kako bi vi mogli bolje da se izrazite.

Opcija grupnih časova je kod najmlađih je najefektivnija jer deca uživaju u igri sa svojim vršnjacima i na taj način ne vide učenje kao nešto što je drugačije od njihovog sveta. I najmlađi bez problema učestvuju u zajedničkim projektima pa se na taj način gradi i pozitivan osećaj prema saradnji sa drugom decom i samom engleskom jeziku.

I kod najmlađih i odraslih rad u grupi često povećava motivaciju jer su polaznici inspirisani napretkom drugih učesnika te ulažu više volje i energije u učenje. Kako smo svi različiti, učenjem u grupi saznajemo i o drugim perspektivama i vrlo često naučimo nešto potpuno novo i o sebi ali i o drugim kulturama, viđenjima i stavovima.

Na grupnim časovima se prate unapred određeni udžbenici koji obiluju već pomenutim situacijama a okruženje je takvo da ohrabruje korišćenje i primenu onog naučenog. Sama cena grupnih časova je primamljivija za mnoge pa je i to jedna od prednosti učenja u grupi.

Deca do petog razreda

Din5500
  • 45 min čas

Tinejdžeri/Odrasli

din6500
  • 60 min čas

Škola engleskog jezika Dandelion

Podelite sa prijateljima