Dobrodošli u školu engleskog jezika Dandelion

Škola engleskog jezika Dandelion

Dobrodošli u Dandelion školu engleskog jezika. Mi se bavimo jezikom ali i još nekim stvarima koje nikada ne prestaju da se razvijaju jer verujemo da uvek može nešto novo da se nauči.

Naša škola postoji od 2017. godine i predstavlja školu u kojoj se neguje razmišljanje i širenje vidika. Ne učimo samo gramatiku i rečnik, iako naravno i to dođe na red, već učimo i da razmišljamo. Kako to činimo? Kroz sadržaje i razgovore koji podstiču saznavanje i ne anatemišu pravljenje grešaka. Mi smatramo da je učenje kakvo je zastupljeno u školi pomalo zaostaje za današnjim svetom koji traži da se radi na sebi konstantno, ne zbog ocena, nego zbog toga što je znanje jedino što nam ostaje i što nam niko ne može oduzeti. Zato želimo da svi vi konstantno radite sa nama i unepređujete sebe.

Nije lako objasniti kako naučiti engleski ako se postavlja zahtev da to bude i individualno i grupno i opšte i specifično. I zanimljivo, a opet ozbiljno, i posvećeno ali uz slobodu da sami shvatimo šta je to što nama treba.

Iz tog razloga mi ne učimo samo engleski jezik, već verujemo da je neophodno da se jezik prožme sa kulturom iz koje potiče, te samim tim, ako imamo engleski imamo i englesku kulturu, ali i američku, i australijsku, indijsku, i mnoge druge koje je engleski jezik dodirnuo. Na taj način, mi učimo i o svetu.

Ko su ti, svima poznati pisci, Tolkin, Rolingova, Don, ili možda Šekspir? Koje to knjige i sadržaji koji su uticali na ljude?  Koja su ta mesta gde se priča engleski? Kako je engleski stigao do njih? Kakvi su to ljudi? Šta je njima bitno? Istina je da pokušavamo da naučimo sve što se može, ne samo jezik, već i kulturu, i duh, a uz to i da shvatimo da li se mi možda tu i pronalazimo. Da poredimo naše okruženje i naša shvatanja sa onim informacijama koje dobijemo kroz učenje o drugim ljudima. Tako sami dolazimo do zaključka gde se mi nalazimo.

Maslačak (Dandelion) nije nasumično izabran, već u sebi čuva posebna značenja. On je simbol večitog napora, neodustajanja, čak i kada drugi duvaju da vas se otarase. On se širi sa prvim vetrom, on leti po svetu, nosi sa sobom lakoću i mekoću, ali u sebi čuva nešto posebno. Upravo to nešto posebno, pokušavamo da izgradimo, očuvamo i raširimo što više možemo.

Dodjite da se upoznamo.

Dragana Trajković

Podelite sa prijateljima