Dobrodošli u školu engleskog jezika Dandelion

Škola engleskog jezika Dandelion

Dobrodošli u Dandelion školu engleskog jezika. Mi se bavimo jezikom i još nekim stvarima koje nikada ne prestaju da se razvijaju jer verujemo da uvek može nešto novo da se nauči.

Naša škola postoji od 2017. godine i predstavlja eksperimentalnu školu u smislu da učimo raznorazne stvari koje se ne svode samo na gramatiku i vokabular. Ovo verovatno zvuči pomalo zbunjujuće pošto smo škola jezika, ali je istina da učimo čak i toleranciju i sposobnost promatranja.

Nije lako objasniti kako naučiti engleski ako se postavlja zahtev da to bude i individualno i grupno i opšte i specifično. I zanimljivo, a opet ozbiljno, i posvećeno ali uz slobodu da sami shvatimo šta je to što nama treba.

Iz tog razloga mi ne učimo samo engleski jezik već verujemo da je neophodno da se jezik prožme sa kulturom iz koje potiče, te samim tim, ako imamo engleski imamo i englesku kulturu, ali i američku, i australijsku i mnoge druge koje je engleski jezik dodirnuo. Samim tim učimo i o svetu.

Ko su ti, svima poznati pisci, Tolkin, Rolingova, Don, ili možda Šekspir? Koja su ta mesta gde se priča engleski? Kakvi su to ljudi? Šta je njima bitno? Istina je da, kao i maslačak, mi letimo do neba u svom sopstvenom vorteksu i pokušavamo da naučimo sve što se može, ne samo jezik, već i kulturu, i duh, a uz to i da shvatimo da li se mi možda tu i pronalazimo.

Maslačak (Dandelion) nije nasumično izabran, već u sebi čuva posebna značenja. On je simbol večitog napora, neodustajanja, čak i kada drugi duvaju da vas se otarase. On se širi sa prvim vetrom, on leti po svetu, nosi sa sobom lakoću i mekoću, ali u sebi čuva nešto posebno. Upravo to nešto posebno, pokušavamo da izgradimo, očuvamo i raširimo što više možemo.

Dodjite da se upoznamo.

Dragana Trajković

Podelite sa prijateljima