Konverzacijski engleski

Konverzacijski engleski

Jezik koji učimo na časovima engleskog nije uvek baš onakav kakav čujemo u filmovima, pesmama, ili dok smo u inostranstvu. Na časovima se uči gramatički pravilan engleski jezik, ali problem je što nikako ne pronalazimo prave reči baš onda kada nam je to potrebno. Zbog toga postoje časovi konverzacijskog engleskog.

Na ovim časovima, bez opterećenja ćaskamo o najraznovrsnijim temama. Nekada organizujemo časove i u kafiću, gde se ukazuje prilika za situacioni engleski jezik, što znači da se morate snaći sa onim što znate. Ili izlazimo napolje, i dok provodimo vreme u prirodi imamo mogućnost za saznavanja sveta oko sebe. U razgovoru koristimo i ono što bi svaki izvorni govornik koristio: novine, filmove, serije, knjige, društvene mreže. Povezujemo se sa jezikom na svakom nivou.

Na časovima imamo diskusije, sukobe mišljenja, učimo kako da prenesemo sve ono što mislimo. Ovi časovi nisu uobičajeni časovi, tokom kojih sedimo u učionici sa profesorom koji nam daje uputstva. Ovo su časovi razgovora. Razmišljanja. Buđenja onog skrivenog znanja u vama. Razgovarajući sa drugim ljudima, uvidjamo da nismo svi isti, učimo se razumevanju a i sami rastemo.

Što se tiče konverzacijskog engleskog, fokus je na otklanjanju barijera koje svaki čovek sebi postavlja. To može biti nesigurnost, introvertnost, nedostatak aktivnog znanja i slično. Tokom vremena većina naših učenika uspe da prevazidje svoje prepreke i progovori. Za većinu je to oslobadjajuće iskustvo.

Škola engleskog jezika konverzacijski kursevi

Odrasli

15
  • 60 min čas

Škola engleskog jezika Dandelion – Konverzacijski engleski

Podelite sa prijateljima