Poslovni engleski

Škola engleskog jezika poslovni engleski

Poslovni engleski

Poslovni engleski – zašto? Evo jedne istine. Poslovni svet je globalizovan. Svi znamo da je engleski sveprisutan. Omnipresent.

Svi ga uglavnom učimo od osnovne škole. Sve to ide svojim tokom – sličice, vremena, testovi, tekstovi, prevodjenje. Steknemo neko znanje do kraja srednje škole, koje je, da budemo iskreni na nekom srednjem nivou. Osećamo da tu ima rupa, ipak nemamo baš puno vremena da se time bavimo. Fakultet ili posao zahteva puno vremena, i engleski obično padne u drugi plan. Ipak posle jednog posla ili završetka fakulteta – šta drugo nego potražnja posla. Na tim poslovima, ne samo da se traži znanje engleskog jezika, već se i podrazumeva.

Međutim, poslovni engleski, to je neki malo drugačiji engleski. Nekakve formalne fraze. Uobličavanje u društveno prihvatljive i odmerene rečenice. Kako reći ne, a ne uvrediti? Kako pregovarati a ostati neutralan? Kako napisati CV na jedan profesionalan način? Koje prideve koristiti? Koje formulacije? Kako komunicirati sa strankama preko telefona? Kako poslati kulturan mejl? Kako preneti dovoljno informacija na diplomatski način? Kako ostvariti poslovne kontakte u neformalnom okruženju? Kako prekinuti nekoga a ne uvrediti ga? Kako upotrebiti sve ono što znamo a u poslovnom smislu? Kako dati svoj maksimum sa onim što već posedujemo?

Ovo su neke od tema kojima se kurs poslovnog engleskog jezika bavi. Naravno, lako je posetiti neki od mnogobrojnih sajtova na kojima daju savete o pisanju propratnog pisma, pisanju svog CV ili načinu ophođenja. Pitanje je da li zaista steknete to samopouzdanje da znate šta radite? Ili se čini da i dalje hodate po onim rupama kojima niste mogli da se bavite zbog nedostatka vremena?

A šta je sa pitanjima koje postavljaju na intervjuu za posao. Zašto neko postavlja pitanje – gde se vidiš za pet godina? Zašto njih interesuje koja je najneprijatnija situacija u kojoj si se našao? Jasno, iz tih pitanja, razne stvari se mogu zaključiti o kandidatu. A poslovni engleski pokriva i taj aspekt razgovora za posao.

Svi smo različiti. Neko je ekstrovertan, neko introvertan. Reagujemo drugačije u situacijama pa onda neko može da improvizuje a neko se zbuni. Dobre smernice o načinu komunikacije i rečenicama koje mogu pomoći u raznovrsnim situacijama, to je ipak nešto što se uči. Učimo u razgovoru na engleskom. U pisanju na engleskom. U stavljanju u situacije. Prijatne. Neprijatne.

Učimo se veštinama. Ne samo jeziku. Učimo se interakciji. Učimo gestove. Učimo i pronalazimo sebe u svemu onome što nam se nudi.

Poslovni Engleski

40Mesečno
  • 4 Meseca / 2x Nedeljno
  • 60 min čas

Škola engleskog jezika Dandelion – Poslovni engleski

Podelite sa prijateljima