Prednosti učenja engleskog online

Prednosti učenja engleskog online

Prednosti učenja engleskog online

Nije da nam je lako ovih dana ispunjenih korona virusom. Ne samo da postoji strah od virusa, već i neke druge muke muče mnoge ljude. Posle godina jurcanja odjednom se nalazimo u svojim domovima, gde po pravilu treba da usporimo i postojimo bez svih onih obaveza koje inače imamo. Za mnoge ovo predstavlja izazov,  jer kao što znamo, navika je druga priroda. Ako pripadate ovoj grupi, jedna od mogućnosti kvalitetno provedenog vremena mogu biti časovi engleskog jezika online.

Časovi online predstavljaju opciju koja je definitivno drugačija nego časovi uživo, ali kao i svaka pomalo različita stvar, ona ima svoje prednosti.

Prednosti ucenja engleskog online

Fleksibilnost

Jedna od osnovnih prednosti učenja online jeste fleksibilnost koju online učenje nudi. Sami određujete vreme – da li ste osoba koja ustaje rano i najbolje tada funkcioniše, ili ste osoba koja voli večernje časove, ili pak imate decu i obaveze oko njih te možete imati časove samo kada su oni u vrtiću, školi ili spavaju? Vi takođe određujete mesto i okruženje – volite da je to u privatnosti vašeg doma, ili pak u kafiću preko puta posla, ili možda u prirodi? Izbor je na vama i zaista samo na vama.

Dostupnost

Materijali u vidu tekstova (blogovi, novinski članci, kritike, vežbe) podkastova, kratkometražnih filmova, pesama, predavanja  i dr. uvek je dostupan – bilo u obliku linkova ka određenim sajtovima ili se nalaze na unapred dogovorenoj zajedničkoj platformi. Postoji mnogo opcija – od Skype, preko Google classroom, ili Google Doc, ili pak Viber – sve je spremno za rad, razmenu mišljenja i raznovrsna pitanja. Možete uvek pristupiti i videti kad i šta je pročitano ili prodiskutovano, a samim tim i sebi pomoći u obnavljanju ili učenju.

Nestanak priprema i koristan utrošak ostatka vremena

Pripremanje ili bolje rečeno izostanak priprema je takođe jedna od prednosti ovakvog učenja. U dogovoru sa učenicima, časovi se mogu odvijati sa uključenom ili isključenom kamerom te samim tim i vi birate da li ćete biti potpuno opušteni ili pak nećete. Kada pričamo o pripremama, ne može se preskočiti vreme koje nam je potrebno da do određene lokacije stignemo, te online časovima to potpuno eliminišemo pošto prevoz ne morate da koristite i  čuvate vreme za neke druge vama bitne stvari.

Prednosti online učenja engleskog

Introvertni ili ekstrovertni – svako je dobrodošao

Časovi se mogu organizovati jedan-na-jedan za one koji cene da budu sami i da pažnja bude usmerena samo na njih, ili pak u grupi za one koji vole da rade sa kolegama jer ih društveni kontakt motiviše i budi.

Samodisciplina

Razvijanje samodiscipline je nevidljiva prednost koja nema direktne veze sa engleskim jezikom ali se dešava. U brojnim diskusijama i časovima koje smo vodili sa učenicima, došli smo do zaključka da online učenje zahteva veliki stepen samodiscipline, samomotivacije i veštinu planiranja vremenom. S obzirom da je današnji svet satkan od planova i vremena, i da mnogobrojni treneri nude usluge razvijanja ovih veština – velika je prednost  što ih možete sami redovno da razvijate jednostavnim časovima engleskog jezika.

Časovi se mogu organizovati iz bilo kog kraja sveta te učenici i profesori ne moraju biti zajedno u istoj državi. Sve što je potrebno jeste dobra volja i želja da se nauči nešto novo, engleski a i nove tehnologije.

Škola Jezika Dandelion

Podelite sa prijateljima